• Clinici si doctori

  Afla care sunt cele mai bune clinici de proctologie direct de la utilizatorii site-ului nostru.

  read more
 • Vindecare

  Te poti vindeca complet de hemoroizi?

  read more
 • Durerea

  Calmarea rapida a durererii.

  read more
 • Dieta

  Regim alimentar pentru preventia hemoroizilor.

  read more
 • Tratament

  Tratarea hemoroizilor pe cai alternative.

  read more

Pozitia corecta pe toaleta – Squatty Potty

Hemoroizii nu sunt neapărat o boală, cât o condiție medicală. În alte cuvinte, aceștia au mai multe cauze. Una dintre acestea este si poziția incorectă adoptată în timpul scaunului. Este întradevăr o realitate faptul că evoluția tehnologică ne schimbă stilul de viață, obiceiurile și comportamentul. Corpul nostru este și el subiect al acestei schimbări, iar în unele cazuri, acesta nu poate ține pasul cu noi. Din acestă cauză apar diverse afecțiuni cum ar fi cele de coloană, datorate posturii incorecte și sedentarismului. Hemoroizii nu sunt foarte diferiți, iar una din cauze este poziția pe toaletă. Toaleta este o invenție care a devenit oarecum comună începând cu secolul al XIX-lea. Ultimele studii în acest domeniu arată însă că toaleta nu este gândită complet bio-ergonomic, iar acest lucru se reflectă în numărul tot mai mare de pacienți cu afecțiuni ale colonului.

Un răspuns la aceste probleme este “dispozitivul” Squatty Potty (este mai degrabă o piesă de mobilier). Iată un video sugestiv realizat de firma producătoare:

Practic, dispozitivul modifică unghiul dintre corp și picioare din timpul scaunului. Acest lucru poate fi însă realizat cu orice fel de scăunel sau lighean de înălțime asemănătoare cu cea a dispozitivului din figură:

Squatty Potty

Squatty Potty

Privind pe termen lung, nu  ne-ar mira ca wc-urile viitorului să fie concepute din start cu un bloc de cărămizi asezate în fața lor, după unghiul și anvergura lui Squatty Potty. Vă puteți imagina ce discuții amuzante ar stârni o astfel de dotare a casei dumneavoastră, mai ales când este prezentată pentru prima oară oaspeților dumneavoastră?

Written by hemoroizi

Autorii acestui articol reprezinta un grup restrans de medici proctologi, nutritionisti sau endocrinologi care activeaza in cadrul mai multor clinici de stat sau private, specializate in tratamentul hemoroizilor.

2 Comments to “Pozitia corecta pe toaleta – Squatty Potty”

 1. andrei says:

  De unde putem cumpara squatty potty in romania?

Leave a Reply

Message