• Clinici si doctori

  Afla care sunt cele mai bune clinici de proctologie direct de la utilizatorii site-ului nostru.

  read more
 • Vindecare

  Te poti vindeca complet de hemoroizi?

  read more
 • Durerea

  Calmarea rapida a durererii.

  read more
 • Dieta

  Regim alimentar pentru preventia hemoroizilor.

  read more
 • Tratament

  Tratarea hemoroizilor pe cai alternative.

  read more

Efectul cofeinei asupra hemoroizilor

Cafeaua este un “viciu” al multor persoane. Există numeroase studii care atestă beneficiile cafelei (previne depresia, crește rata metabolică și asigură o funcționare adecvată a metabolismului, îmbunătățește fertilitatea bărbaților, reduce riscul de cancer de piele) precum și efectele ei negative (crește riscul unui avort spontan cu 40 %, crește pulsul și tensiunea arterială, etc.). Principalul ingredient activ al cafelei este cofeina, unul dintre cei mai vechi și mai folosiți stimulenți care se mai găsește și în ceai negru, nuci de cola, cacao, etc.

Cafeaua contine cofeina

Cafeaua contine cofeina

Alimentele și băuturile care conțin cofeină pot agrava durerea și disconfortul cauzat de hemoroizi deoarece acest stimulent poate constipa, sau dimpotrivă, poate provoca diareea. Dacă consumați cantități mari de cofeină, corpul dvs întrerupe practic procesul de vindecare, deoarece în ambele cazuri (constipație sau diaree) hemoroizii se irită și evoluează practic ireversibil spre un nou stadiu mai avansat. Mai mult, cofeina produce după unele studii și o deshidratare ușoară, iar deshidratarea este unul dintre principalii factori de evitat. Hemoroizii se pot vindeca cu succes pe cont propriu dacă luați măsuri pentru a evita constipatia si diareea, și deci implicit evitarea cafeinei este o modalitate de a face acest lucru.

Cafea, ceaiul și sucurile (nu neapărat Cola, spre exemplu și MontainDew conține cantități impresionante de cofeină) sunt printre cele mai comune modalități de a obține cofeină. Dacă beți cu plăcere aceste băuturi, optați pentru versiunile lor decafeinizate. De asemenea, cam toate energizantele sunt o sursă semnificativă de cofeină și ar trebui să fie evitate pentru a ajuta la îmbunatățirea simptomelor de hemoroizi. Produse alimentare și băuturile cu ciocolată conțin practic și cafeină.

Written by hemoroizi

Autorii acestui articol reprezinta un grup restrans de medici proctologi, nutritionisti sau endocrinologi care activeaza in cadrul mai multor clinici de stat sau private, specializate in tratamentul hemoroizilor.

No Comments Yet.

Leave a Reply

Message