• Clinici si doctori

  Afla care sunt cele mai bune clinici de proctologie direct de la utilizatorii site-ului nostru.

  read more
 • Vindecare

  Te poti vindeca complet de hemoroizi?

  read more
 • Durerea

  Calmarea rapida a durererii.

  read more
 • Dieta

  Regim alimentar pentru preventia hemoroizilor.

  read more
 • Tratament

  Tratarea hemoroizilor pe cai alternative.

  read more

Sarcina si hemoroizii

Multe femei fac hemoroizi pentru prima dată în timpul sarcinii. În general, este comun pentru femei să dezvolte varice în diferite părți ale corpului lor, inclusiv în zona rectală, când sunt însărcinate. Hemoroizii apar în timpul sarcinii din cauza cantității mari de sânge care circula in organism – cauzand umflarea venelor, niveluri hormonale fluctuante, precum și constipație constantă.

Cresterea presiunii

În timpul sarcinii, uterul este in crestere, și pune presiune suplimentară asupra venelor, în special pe vena mare din partea dreaptă a corpului, care primeste sânge de la nivelul membrelor inferioare. Circulația sângelui se încetinește atunci când se întoarce de la jumătatea inferioară a corpului și, astfel, crește presiunea pe venele de sub uter, vene care devin umflate și dilatate.

Fluctuația hormonală

În timpul sarcinii, există o creștere a nivelului de progesteron în organism, care permite relaxarea sau înmuierea pereții celulari ai venelor, cauzând o funcționare necorespunzătore ce duce în cele din urmă la hemoroizi. Progesteronul crescut încetinește de asemenea tractul intestinal, fapt care contribuie la constipatie, o cauza principala a hemoroizilor.

Constipația

Este obișnuit la femeile gravide să experimenteze constipatia in timpul sarcinii, deoarece intestinele sunt presate de greutatea adiacentă, fapt ce duce de multe ori la hemoroizi.

Simptome

Hemoroizii variază la femeile gravide în severitate și mărime; unii pot fi la fel de mici ca o stafidă în timp ce alții pot creste destul de mari atunci când sunt netratați. Unii cauzează senzația de mâncărime în timp ce alții pot fi dureroași sau provocă sângerare rectală. Deși femeile insarcinate sunt predispuse la hemoroizi, există multiple modalități pentru a reduce riscul de a dezvolta această boală. Cel mai bun mod este sa aveti o dieta bogata in fibre, sa beti multă apă și sa faceti exercitii fizice regulate (în condiții de siguranță pentru femeile gravide). Ca întotdeauna, este  bine să consultați medicul dumneavoastră în mod regulat.

Written by hemoroizi

Autorii acestui articol reprezinta un grup restrans de medici proctologi, nutritionisti sau endocrinologi care activeaza in cadrul mai multor clinici de stat sau private, specializate in tratamentul hemoroizilor.

1 Comments to “Sarcina si hemoroizii”

 1. Maria says:

  Sunt insarcinată în 2 luni, și am unele simptome pe care nu pot să le asociez decât cu hemoroizi. Întrebarea mea este dacă există vreo legătură cu sarcina, mai ales că este la început. Îmi este frică să nu se agraveze…

Leave a Reply

Message